luni, 21 martie 2011

Unghii perfecte si puterniceFrumusetea mainilor, respectiv a unghiilor este esentiala pentru orice femeie. De cele mai multe ori, factorii externi, chimicalele si carenta de vitamine din organism, determina un aspect nesanatos al mainilor si al unghiilor. Astazi ne vom concentra atentia catre sanatatea unghiilor si ce pasi ar trebui sa urmam.

Unghiile puternice si sanatoase sunt tari, nu se rup si nici nu se exfoliaza. Pentru a le mentine frumoase sau pentru a le trata, te sfatuim sa urmezi urmatoarele sfaturi:

- foloseste frecvent un lac cu efect de intarire. Daca esti sceptica in privinta celor din comert sau de la diverse firme de cosmetice, cere sfatul unui farmacist de la plafar.

- evita sa folosesti acetona mai mult de o data pe saptamana.

- seara, timp de o luna, maseaza-ti unghiile cu ulei de masline. Uleiul de masline le va face sa-si recupereze stralucirea naturala.

- dupa ce iti cureti unghiile cu acetona, tamponeaza-le cu zeama de lamaie. Lamaia este bogata in vitamina C, dar totodata va anihila efectul nociv al chimicalelor continute de acetona.

-pentru a avea o cuticula neteda si nefranjurata,se impinge cu un baton de lemn bine uns cu ulei pentru cuticule.Evitati taierea acestora cu foarfeca,pentru ca rpin taiere se stimuleaza cresterea acesteia.

-daca aveti unghiile moi, trebuie sa le oferiti mai multa fermitate cu ajutorul unui intaritor special pe baza de cheratina. Dupa aceea, puteti aplica lacul sau oja de unghii dorita, avand grija ca stratul sa nu se afle prea aproape de cuticule.

-in sezonul rece, aplica frecvent o crema pentru a hidrata si proteja epiderma

- ia suplimente de biotina. Biotina joaca un rol important in producerea energiei, cresterea pielii, a unghiilor si a parului.

Conform studiilor, femeile care au folosit biotina pentru mai mult timp, au constatat ca a crescut rezistenta unghiilor si grosimea acestora, iar exfolierea a fost redusa considerabil.

Intrucat biotina contine sulf, ea poate fi considerata vitamina frumusetii pentru piele, par si unghii. Asadar, nu ignora vitamina B7.

Aveti grija de voi si de sanatatea unghiilor voastre!

Sursa info biotina: pcfarm.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu