sâmbătă, 14 iulie 2012

Ce beneficii ne aduce marea?

Pentru ca e vacanta si timpul incepe sa fie mai bland cu mine, m-am documentat despre diferite tratamente naturale, si intr-un final am ajuns la mare.


Cine nu ar vrea sa mearga vara la mare?
Cred ca nu mai este un secret faptul ca o escapada si un concediu planificat la malul marii au efecte benefice asupra organismului si imbunatatesc starea generala.

Intr-un sfarsit am inceput sa ma documentez despre beneficiile timpului petrecut la plaja, in afara de atragerea unui bronz cat mai placut si sanatos.

Voi scrie pe scurt cateva din cei mai importanti factori benefici asupra sanatatii noastre.Apa marii, namolul, algele si aerul marin au proprietati terapeutice atat la nivelul fizicului cat si la nivelul psihicului.

Tratamentul cu apa de mare se nu meste TALASOTERAPIE.Aceasta metoda se bazeaza pe faptul ca atunci cand temperatura apei este ridicata, se produce dilatarea porilor pielii, iar astfel substantele active ajung in organism.

Apa marii contine numeroase saruri minerale:ioni de magneziu,benefici bunei functionary a muschilor, si ioni de calciu care ajuta la consolidarea muschilor.

De asemenea, masajul efectuat de valurile agitate sunt benefice pielii si tonice generale, de aceea curele marine sunt recomandate persoanelor obosite si astenice.

Talasoterapia este benefica oricui, mai ales persoanelor cu afectiuni reumatismale, respiratorii si ale sistemului nervos, imbunatateste activitatea inimii, circulatia sanguina.
Este indicata in caz de tulburari circulatorii la nivelul venelor si limfaticelor localizate la nivelul membrelor inferioare, in caz de disfunctionalitati ale articulatiilor periferice si in caz de post-traumatisme ale aparatului locomotor.

Algele marine care de obicei sunt neplacute la vedere si le evitam, contin numeroase substante benefice:azot, fosfor, potasiu, calciu, fier, sulf, magneziu, iod, cobalt.

Folosite sub forma de impachetari acestea elimina toxinele.
Au si efect de antibiotic natural, datorita continutului ridicat de iod, dar si proprietati de combatere a celulitei.


 


Namolul este bun in caz de reumatism.

O „împachetare cu nămol" la malul mării e oricând bine primită de articulaţiile noastre. Efectul binefăcător al tratamentelor cu nămol este recunoscut pentru calmarea durerilor articulare şi musculare, a nevralgiilor reumatice.
Mai mult, cercetările ştiinţifice au demonstrat că o baie caldă de nămol este foarte relaxantă şi că un tratament de numai câteva minute va îndepărta în totalitate stresul acumulat.
O cura de 2-3 saptamani are efecte revigorante si detoxifiante.
Briza imbunatateste capacitatea respiratorie.

Aerul marin este lipsit aproape in totalitate de microbe si de virusuri, continand in schimb o serie de aerosoli naturali.

O simplă plimbare pe malul mării sau pe digurile amenajate aduce un plus sănătăţii noastre. Prin respiraţie, aerosolii ajung în plămâni, iar de aici sunt absorbiţi de organism şi pătrund în profunzime în toate straturile.

Picăturile din apa de mare vor reduce în mod natural secreţia de mucus şi pe cea bronşică şi le vor fluidiza. Astfel, este intensificat procesul de tratare a bronşitei, sinuzitei, rinitei sau astmului bronşic şi ameliorează capacitatea cardiorespiratorie.
Mai mult, aceştia tratează şi alergiile şi stările de astenie şi anxietate. Cura cu aerosoli trebuie începută între orele 6 şi 9 dimineaţa când este ideal să faci jogging pe plajă sau orice fel de exerciţii fizice.

De asemenea favorizeaza dilatarea vaselor sanguine si accelereaza schimburile dintre organism si mediul marin.
Briza marii contribuie la o gimnastica a capilarelor, denumita vasomotricitate, care imbunatateste capacitatea cardiorespiratorie.


 


Acum stiu cu siguranta ce anume o sa urmaresc in viitorul concediu la mare.
Tot ce imi doresc este sa am timp destul sa le incerc pe toate si sa nu ma rezum doar la o baie rapida si putin bronzat, pentru ca de obicei nu rezist mult timp pe plaja, nu din plictiseala ci pentru ca nu sunt obisnuita sa stau mult sub soare. 

Va doresc un weekend cat ma frumos dragele mele si va invit sa ma urmariti pentru ca luni va pregatesc o surpri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu