marți, 12 noiembrie 2013

Trecand peste obstacole..

Zilele trecute, am tot vorbit despre schimbari...Cred ca in general oamenii se transforma constant, si ca pe parcursul anilor devin altfel, sub influenta anumitor factori.Imi place sa cred ca eu voi fi mereu aceeasi persoana vesela si optimista, plina de viata si indiferenta in calea obstacolelor, insa stiti cum e: cand te tot lovesti de necazuri cam incepi sa iti pierzi puterile fizice si psihice.
Schimbarile sunt bune si trebuie mereu sa stim de unde sa incepem! Pentru mine de exemplu, totul incepe cu un somn bun, cu o masa calda si cu o discutie pe indelete cu persoanele care stiu ca ma vor sprijini mereu si ma pot ajuta sa iau cele mai bune decizii. Sunt de felul meu increzatoare in fortele proprii insa nu refuz niciodata ajutorul celor din jur cand imi este oferit. Undeva prin vara m-am simtit usor incoltita de unele situatii si imprejurari si nu stiam ce sa fac. Uneori stau si ma gandesc de unde pot porni din nou de la zero pentru a da uitarii unele intamplari, persoane si situatii, insa nu prea este posibil pentru ca in mintea noastra mereu purtam cu noi faptele si vorbele care ne-au ranit. Cel mai mare pas facut de mine insa a fost inceperea unei noi facultati. Am stat si m-am gandit mult la acest aspect deoarece implicarea intr-o noua activitate, cerea renuntarea altora si unele sacrificii financiare, dar nu am avut de ales intr-un fel sau altul.
Oricum, am decis ca este mai bine sa pornesc pe un drum nou, de data aceasta bazandu-ma si pe instinct si respectandu-mi un vis din copilarie, si pana acum cred ca am facut o alegere buna.
Desigur ca o data cu aceasta, a inceput si stresul si oboseala si-a spus cuvantul.A trebuit sa invat din nou cum este sa o iei de la 0, sa ma integrez intr-un mediu diferit, sa imi gasesc un loc de munca, o casa si sa incep o viata diferita de ceea ce am avut pana acum. Noroc de faptul ca am langa mine prietenii mei cei mai buni, care m-au ajutat mereu cand am avut nevoie. Ei sunt sprijinul meu pentru orice problema. De exemplu, cu putin inainte de inceperea facultatii, am ramas fara masina personala si ulterior, fara modalitate de transport al bunurilor materiale. Desi cei apropiati s-au oferit sa imi imprumute masina lor pentru a duce in orasul nou toate lucrurile mele, insa am preferat sa refuz acest serviciu pentru simplul motiv ca astfel de bunuri nu se imprumuta. Cu masina mea imi permit anumite chestii, insa cu a altuia nu, asa ca am apelat la serviciul de transport mobila a unei firme care s-a ocupat de drum si de siguranta bunurilor fragile si totul a decurs cu mult mai ok decat m-am asteptat. Ce mi-a placut in mod deosebit a fost faptul ca mobila mi-a ajuns in orasul in care m-am mutat imediat a doua zi, si in stare perfecta, asa cum am lasat-o la sediul lor.
Nici nu am platit foarte mult pentru acest serviciu, asa ca ma consider chiar norocoasa ca am ales acest gen de transport. Stiu ca vazusem candva un anunt al unei firme de acest gen in orasul natal, insa preturile puse la dispozitie erau foarte piperate, si la acel moment cred ca m-ar fi ajuns mai ieftin transportul mobilei cu o masina de taxi mai mare, insa toate lucrurile ar fi stat ingramadite, ba chiar s-ar si rupt cu siguranta unele dintre ele. E bine ca putem alege si acest gen de transport atunci cand avem nevoie ca bunurile sa fie purtate cu grija de-a lungul tarii, nu credeti?

Un comentariu:

  1. sunt si zile negre unde ori cat ai vrea sa ridici capul sus nu poti ,am ajutat pe cine nu trebuia ca acum dupa ce a ajuns sus sa primesc un mare sut in fund din partea acestei persoane ,nui port pica ,dusmanie ,ura sau manie dar pe acest motiv am invatat ca nu oricine merita ajutat in viata ,asa ca usor ,usor mam ridicat cum spun mari scritori din propria mea cenusa cu mai multa atentie .. pop

    RăspundețiȘtergere