vineri, 13 iunie 2014

Adaptari

I am a summer person...Am asteptat sa vina vara cu mare nerabdare deoarece frigul nu este tocmai prietenul meu. Ma adaptez cu mai multa usurinta la zilele toride decat la gerul din Februarie si asta chiar daca s-a lucrat la izolatia casei pentru a pastra caldura.Pur si simplu nu ma pot adapta, si pot spune ca cel mai mult am suferit cand am fost in Belgia. Iernile lor nu sunt cu mult mai reci ca ale noastre, ci din contra! Mi s-au parut a fi chiar acceptabile, insa zau ca la ei comportamentul vremii este ciudat! Daca in acest moment sa zicem ca ar fi soare, in urmatoarele 10, va ninge, apoi in urmatoarele va fi vant, ploaie, soare iar ninsoare si tot asa.
Efectiv m-a dat peste cap aceasta continua schimbare brusca de temperatura si de fenomene meteo! Nici nu reuseam sa ma imbrac cum trebuie de multe ori pentru ca atunci cand ma pregateam sa ies era soare ca doar si eu ca toti oamenii, ies in oras cand e frumos, si apoi cand paseam in afara casei, se si pornea ploaia!
Si zau ca incepi usor-usor sa te deprimi si sa-ti doresti sa iti petreci mai mult zilele in casa, la calculator sau gatind alungand orice speranta de imbunatatire a vremii sau poate a vietii tale sociale! Nu stiu cum m-as fi putut vreodata invatat cu astfel de conditii, pentru ca cele 4 luni petrecute acolo mi s-au parut a fi un calvar din acest punct de vedere, si m-a facut sa imi dau seama ca tarile nordice nu sunt tocmai pe placul meu. Temperaturile joase dar si peisajele lor pline de cladiri si fara parcuri m-au intristat si ma faceau si imediat ce am fost sunata ca acasa s-a imbunatatit vremea si ca primavara chiar a venit, primul avion al meu a fost! Chiar daca in acel moment casa se afla in constructie si cei de la e-izolatii.ro aplicau material pentru izolatie termica misunand non-stop prin curte,  nu mi-a pasat si mi-am lasat prietenii de acolo pentru a ma bucura dar si aprecia tarisoara noastra calda si frumoasa! Dar si cat de mult uram si apartamentul acela! Sa stiti ca nu sunt de fel pretentioasa, ba chiar ma adaptez cu usurinta la noi schimbari, dar fiind obisnuita la curte cu multe animalute si flori, mutarea la apartament mi s-a parut a fi o decizie foarte grea. Ce m-a inseninat putin a fost faptul ca strada unde locuiam, era ca si raiul shopping-ului! Strada era plina de magazine de top si nu numai, restaurante, cinematograf si cate si mai cate! Cu alte cuvinte, stateam in buricul targului si aveam tot ce mi-as fi dorit la picioarele mele...Dar chiar si asta poate deveni putin obositor sau plictisitor as zice pentru ca pentru mine, vitrinele nu erau tocmai o atractie (nu stiau sa le aranjeze foarte frumos!) iar lipsa de lipsa de oameni te speria mai ales in intervalul orelor de munca cand nimeni nu bantuia strazile si tu iti doreai sa iesi la o plimbare matinala..Dar asta este! Pentru mine e clar ca Belgia nu reprezinta o tara in care m-as fi putut simti ca acasa, dar recunosc si ca nu i-am acordat o sansa pana la capat pentru ca vremea m-a bagat efectiv in depresie si am preferat sa fug inapoi la ai mei si sa ma bucur de o vara calduroasa si capricioasa cum numai la noi gasesti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu