sâmbătă, 7 iunie 2014

Vara deciziilor

Sunt momente in viata in care ti-ai dori sa fi fost cu mult mai interesat de unele obiecte din liceu, sau pasiuni mai mistuitoare care sa te ajute atunci cand esti pus in situatia de ati alege un job sau poate o facultate, o cariera, o cale in viata....Cred ca mai toti tinerii din zilele noastre se confrunta cu dileme de acest gen.
Problema numarul 1 pe care eu o observ la acesti copii care ies de pe bancile liceului, este lipsa de determinare si interes. Generatiile de astazi nu mai sunt ca cele din trecut. Acum sa nu va faceti idei precum ca eu am terminat liceului acum 10-20 de ani, ci doar in urma cu 4 ani, insa tin minte perfect ca desi clasa mea nu era tocmai cea mai buna la note, eram cu totii extrem de bine formati, si stiam exact ce ne dorim de la viata! Unii colegi au ales medicina astfel ca biologia a reprezentat temelia invataturii lor, iar pentru altii, desenele animate, telenovelele sau filmele de actiune startul pentru o cariera in domeniul limbilor straine, si asemeni lor, iubitorii de geografie au urmarit cu interes un studiu geotehnic Bucuresti pe care am avut sansa sa il vedem in timpul unei excursii realizat de expertii unei companii la marginea orasului si astfel ca nici unui fost coleg nu i-a fost greu sa ajunga unde este astazi atat timp cat au avut siguranta unui viitor mai bun si urmarindu-si visul...

Asta i-am sugerat si eu fratelui meu mai mic, ce tocmai termina liceul si este pus in situatia de a lua decizia ce ii v-a guverna toata viata. Uneori este bine sa asculti de parinti, iar alteori sa iti asculti doar inima, insa niciodata nu trebuie sa te abati de la drumul tau, oricare ar fi acela si sa nu uiti de unde ai pornit si cine esti. Noi toti cei din familie, ii oferim tot sprijinul de care are nevoie, si astfel am putut afla ca specializarea de Inginerie Geologica il atrage in mod special insa este dispus sa ofere o sansa si altor optiuni atat timp cat sfera joburilor din aceste domenii sunt accesibile si bine platite. Atat lui cat si mie, geografia ne-a fost un obiect pe plac, si pe care l-am invatat cu usurinta, iar faptul ca unul dintre unghii nostri este specialist in geodezie, ne-a facut sa ne indragostim si mai mult de tot ce tine de acest subiect si din acest motiv fratele meu nu se simte strain de subiectele abordate in facultatea de Geogragie...Astazi insa este din ce in ce mai dificil sa iti gasesti de lucru la sfarsitul anilor de facultate daca nu ai un ajutor din partea parintilor, sau experienta. Cunostintele de asemenea sunt extrem de importante si la fel si opiniile si parerea celor care au trecut deja de anii bancilor si cursurilor tocite, asadar pentru ca un fost coleg de liceu tocmai ce si-a finalizat studiile in cadrul facultatii de geografie, am putut afla numeroase detalii valoroase pentru fratele meu si sfaturi pentru o alegere cat mai inspirata in domeniul pe care el il considera a fi de viitor!

Un comentariu:

  1. Sunt in aceasi situatie ca si fratele tau . Eu termin specializarea turism la liceu , si ma atrage foarte mult managmentul turistic in continuare . Doar ca , am stat si m-am gandit mai bine , si intr-un moment mi-am dat seama ce vreau sa fac si adica Marketing . Sunt sigura ca fratele tau va stii ce sa aleaga , si anume sa faca ceva cu placere si cu pasiune :)

    RăspundețiȘtergere