joi, 7 august 2014

Gospodina bubulina!

Bun, este femeie independenta, puternica, ai o cariera de care este super mandra, un catelus simpatic (doar e moda!) sau un pisic alintat, prietenele te invidiaza, familia te sustine, si toate par a merge ca pe roate de cand te-ai mutat la casa ta pe care ai visat-o inca din copilarie.  Cei care ti-ai vedea apartamentul nou-nout ti-ar spune ca o duci chiar bine, ca poate altii la varsta ta nu au nici macar o casa a lor, sau o cariera de care sa fie multumiti, dar tu stii ca odata ajunsa pe picioarele tale, trebuie sa inveti sa te descurci asa cum poti ca doar esti om realizat cu toate ce-i trebuiesc si totusi, desi stii multe in domeniul tau, nu stii nimic despre cum se repara masina de spalat care nu mai porneste, si nici cum faci sa nu mai picure apa sub chiuveta de la bucatarie.

Degeaba tot lipesti gaurile si le acoperi in straturi groase de scoci si banda ca prin ele tot curge apa si nu ai ce face decat sa chemi un instalator nonstop care sa puna piciorul in prag ca barbat de nadejde ce e! Ai nevoie de ajutor si o stii si tu, asa ca nu mai incerca sa repari stricaciunile dupa manualul de instructiuni pe care l-ai gasit ratacit intr-un dulap dupa atata timp  pentru ca mare lucru nu vei reusi, chiar daca spiritul tau autodidact iti spune altceva... Nici parul strans, sortul din dotare si manusile de protectie nu-ti vor fi de mare folos fara un ajutor calificat ca doar in cartile tale scria cum sa devii femeie de succes nu instalator electric iar vasele adunate gramada in chiuveta iti aduc aminte ca poate e momentul sa constientizezi ca desi stii multe, nu le stii pe toate!

Stii doar ca poti si tu dar asta doar daca ai avea mai multe cunostinte in domeniu, insa decat sa faci o treaba de mantuiala, mai bine ai incredere in cei care se pricep cu adevarat la astfel de lucruri si astepti cuminte ca doar ti-o veni si tie randul sa-ti pui in evidenta abilitatile practice, dar la reparat altceva cu siguranta!

Sunt sigura ca nici o femeie nu-si doreste in mijlocul bucatariei o balta din care aproape poti pescui, covoare ude si tevi infuntate. Bucataria ta este un sanctuar, locul in care magia se intampla si cu ajutorul careia iti castigi statutul de gospodina suprema asa ca nu lasa defectiunile sa stea in calea fericirii tale si ocupa-te din timp de imbunatatirile necesare pentru ca totul sa mearga ca pe roate, ori daca nu, mai multe probleme vei atrage in timp din cauza stricaciunilor care vor duce eventual la altele si iata cum apartamentul tau cel nou poate deveni un loc in care iti doresti sa nu stai. Stiu ca iti doresti da iti mentii statutul de femeie independenta si care se pricepe la toate care nu are nevoie de un barbat sa-i repare prin casa mai nimic, dar nu strica niciodata putin ajutor, si poate cine stie... instalatorul nu o fi atat de urat si ai si tu o priveliste frumoasa cat are lor reparatia!

Un comentariu: