joi, 30 octombrie 2014

Jocurile online vs jocurile copilariei

Va mai amintiti de acele console care le conectam la televizor pentru a ne distra? Asa zisele jocuri pe televizor. O adevarata manie pot sa zic, fiecare dintre noi intrecandu-ne unul cu altii pe baza colectiei de casete video cu fel si feluri de jocuri. O perioada frumoasa pot spune, dar si costisitoare, avand in vedere ca gamepad-urile de control ale consolei se stricau foarte usor si astfel eram nevoiti sa le inlocuim cam mai des decat apucam sa le cumparam!
Una peste alta, timpul a trecut noi am crescut si pentru unii dintre noi copiii au aparut, evident cu dorinta imensa de a fi antrenati din punctul de vedere al divertismentului. Acum jocurile pe televizor (cele vechi) sunt o raritate, insa tehnologia a crescut odata cu noi si astfel au aparut diferite posibilitati de divertisment prin intermediul PC-ului. Multi spun ca internetul strica mintea copilului; aici le dau dreptate insa si copiii au firul de adevar al lor in ceea ce priveste dorinta de a se juca pe internet mult mai mult decat cu jucariile cumparate de parinti. Traind in era calculatorului, suntem nevoiti sa ne "sacrificam" copiii si sa le permitem libertatea de a naviga si juca pe internetul imens. Evident aceasta libertate are un anumit pret, tocmai de aceea exista anumite web-site-uri create in mod intentionat pentru divertismentul copiilor mici. Aceste site-uri cuprind o mare diversitate de jocuri, care mai de care mai amuzante, unele dupa parerea mea stupid de amuzante, acestea atragand uneori pana si atentia adultilor.
Jocuri pentru copii - Jocuri.biz 
Gama larga de jocuri dupa cum am spus a fost realizata in asa fel incat toti copiii sa se distreze cat mai mult posibil; diferenta intre ele fiind nivelul de energie si atentie ce trebuie depus. Evident baietilor adora sa se joace in mare parte numai jocuri cu curse cu masini, lupte cu ninja, escaladari de obstacole si multe altele, in timp ce fetele care se plictisesc destul de rapid, se rezuma la carti de colorat, dressing type, si jocuri ce implica bucataria.
Pe masura ce cresc insa copiii, incep sa-si piarda interesul in jocuri video, iar cei care inca il au si in ziua de azi (fratii mei) avanseaza la jocuri video in mod multiplayer, incepand sa lege legaturi de prietenie in plan virtual si uneori chiar in viata reala (cum e in cazul fratelui meu). Cu toate astea nici unul dintre noi cred eu, nu va uita anumite jocuri video pe care le-a jucat in copilarie, asa cum nu uitam niciodata cele pe care le-am inventat cu copiii din vecini.
Copilaria in sine este un joc in sine, care are o multime de niveluri ce trebuiesc depasite cu grija si atentie, permitandu-ne sa avansam la nivelul urmator, si poate de asta interesul in jocurile video si celelalte tipuri de jocuri apare in timpul acestei minunate perioade si este pastrat toata viata in "inimile" noastre de copii.

 Daca doriti sa cititi mai multe despre jocurile online pentru copii si influenta acestora asupra lor intrati aici (click).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu