joi, 30 octombrie 2014

Noi schimbari in plan: gazduire web si altele

Lumea virtuala a avansat foarte mult in ultimii ani. Odata cu ea, numarul de web-site-uri, blog-uri si servere a crescut considerabil. Web hostingul a devenit o mare problema in zilele noastre pentru detinatorii de blog-uri si web-site-uri, deoarece este foarte greu sa gasesti un hoster de incredere si ferit de pericole.
De curand m-am gandit sa fac niste schimbari majore la blog-ul meu, si nu ma refer doar la cele uzuale cum ar fi content sau design; as dori sa avansez de la platforma oferita gratis de hostu-ul blog-ului. Asta inseamna sa inchiriez un domeniu la un pret convenabil, facandu-mi astfel blog-ul mult mai populat si mai usor de gasit pe internet, prin intermediul anumitor cuvinte cheie care au legatura directa cu pagina.
Detinerea unui domeniu propriu este foarte buna, insa odata cu avantaje, apar automat si dezavantaje! Odata ce detii un web-hoster cunoscut, iar site-ul tau in sine este unul de succes, automat vei atrage "dusmani" virtuali care isi doresc sa te inchida pentru totdeauna si sa te scoata din jocul virtual. Astfel apar atacurile DDOS. Multe lucruri nu cunosc despre aceste atacuri si nici cum le pot preveni sau stopa, dar fratele meu care are cunostinde din acest domeniu mi-a confirmat ca nu este de joaca cu ele.
In urma cu ceva timp el a fost administrator pe un server de jocuri de succes si chiar a invatat multe din acest mini-job care aproape i-a acaparat intreaga atentie pentru o vreme indelungata. O perioada totul a fost frumos, banutii intrau in cont, distractia era in toi pana cand comunitatea a prins radacini si a devenit destul de populara mai ales prin randul gamerilor. La scurt timp dupa ce serverul era bine cunoscut si frumos populat au inceput sa il atace "dusmanii", pentru a-l inchide. O buna perioada de timp au reusit sa reziste la toate atacurile, salvand baza de date cu toate conturile si tot ce trebuie; insa acestea au devenit tot mai frecvente si tot mai dure si din lipsa de fonduri, host-ul prost, admini nu foarte bine pregatiti si protectia DDOS slaba inchiderea acestui program a fost un pas inevitabil.

In concluzie daca doriti sa va cumparati un domeniu, si sa treceti la un hoster mai cunoscut si mai puternic, asigurati-va ca acesta detine si o protectia DDOS foarte buna, ca sa nu fiti nevoiti sa va puneti in pericol proiectul pe care doriti sa il intocmiti. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu