joi, 6 noiembrie 2014

Tu cum stai cu sanatatea?

Tu stii ce se intampla in corpul tau atunci cand esti racit sau bolnav? Stii cat de mult are de suferit sistemul imunitar daca nu ii vin in ajutor sau pur si simplu ignori avertismentele repetetate pe care le primesti de la acesta? Ai grija de tine si de sanatatea ta ascultand de sfatul medicului si nu uita sa intervii la timp pentru ca problemele tale sa nu se agraveze sau sa ia o alta directie. In articolul de astazi imi propun sa-ti aduc aminte draga cititorule ca nimic nu este mai important decat grija pentru sanatatea ta si a familiei tale!


Despre problemele de sanatate si modalitatile cele mai eficiente si rapide de tratament si prevenire v-am mai vorbit pe blog in diferite articole. Este un lucru stiut ca oricand ai nevoie de ajutor apelezi la o persoana de incredere pentru o parere sau un gest care sa te faca sa te simti mai bine. Sfaturile de la cei din jur sunt de luat in seama daca sunt ok, dar oare se aplica acestea si cand este vorba despre starea de sanatate? Oricand te simti slabit sau organismul pare a da rateuri, medicul ar trebui sa fie cel care sa-ti fie prieten de nadejde si in care sa ai incredere. Desigur ca multi dintre noi astazi prefera ca inainte de a ajunge la acesta, sa isi incerce norocul si sa testeze dupa ureche tratamente aflate din prieteni si familie dar de multe ori acestea se dovedesc a fi gresit administrate astfel ca sanatatea voastra poate avea de suferit. Nu pot sa nu spun ca au fost momente in care pana si eu am amanat vizita la medic pentru ca ba nu aveam timp ba credeam ca nu este vorba despre ceva grav si va dati seama ca nu este tocmai ok mai ales ca stiu ce implica amandarea si cat de mult poate avea de suferit corpul meu daca nu are parte de ingrijirea necesara.


In zilele noastre internetul ne ofera informatii cu privire la toate afectiunile de care putem suferi cel putin o data in viata, si desigur ca multi dintre noi nu se mai gandesc apoi ca tratamentul adecvat nu se ofera din mediul online ci dintr-un cabinet, dar daca este vorba doar de ceva minor, sau de afectiuni pe care le-ai avut in trecut, o lectura suplimentara intr-o comunitate medicala online nu ar strica pentru a spori preventia.
Nu spun ca vizita la doctor trebuie amanata sau lasata ca si o ultima solutie pentru momentele in care sfaturile medicale din mediul online nu ne sunt de folos, dar astazi, avem posibilitatea de a interactiona online cu medicii. Stiati ca s-au pus bazele a diferite comunitati unde acestia ne raspund la intrebari si ajuta sa obtinem informatii de folos pentru a ne trata corespunzator daca nu avem in preajma ajutor calificat? Sau ca prin acestia, putem obtine o consulatie directa sau sa intri in grupuri medicale unde poti gasi persoane care sufera de aceleasi boli sau poate te pot ajuta sa obtii un raspuns la intrebarile tale? In primii ani de facultate atat eu cat si colegii mei de grupa am fost de parere ca impactul unui astfel de site online in care sa se gaseasca informatii utile, sfaturi si o interactiune live intre pacienti si doctori are un impact benefic asupra populatiei avand in vedere ca mai marea majoritate a oamenilor petrec numeroase ore in fata calculatorului sau a smartphone-ului cautand detalii despre toate lucrurile posibile ce tin de starea de sanatate.
Consider ca astfel de comunitati medicale sunt foarte bune pentru toti cei care isi doresc sa afle mai multe despre orice tip de boala, despre tratamentele necesare si modalitatile de prevenire. Un site in care sa gasesti totul cu si despre santatea ta este locul perfect pentru a pierde timpul si a afla cate ceva interesant care sa-ti fie de folos atunci cand ai nevoie, nu-i asa?

Un comentariu: