joi, 18 decembrie 2014

Destinatie de vis pentru vacanta de iarna!

Gata, in sfarsit am inceput si eu vacanta! Nu imi vine a crede ca am ajuns acasa si am putut sa uit de toate grijile, iar pentru o saptamana cel putin, nu am de gand sa mai deschid cartile, agenda sau sa mai raspund la telefonul pentru serviciu ca atat timp am si eu pentru odihna. De Revelion am decis impreuna cu iubitul meu sa dam o fuga in strainatate. Nu planuiam o escapa neaparat, dar intamplarea face ca Mosnul ne-a vizitat mai devreme si ne-a lasat sub brad doua bilete de avion! Mama a ajuns in Begia si s-a acomodat mult mai bine decat data trecuta. A nimerit intr-un oras foarte frumos din regiunea Valona si desi accentul nu este tocmai placut auzului, este mai usor de deslusit decat cel flamand. Oricum, ne-a sunat chiar inainte sa ne pregatim bagajele de vacanta sa ne anunte ca ne-a pregatit pentru sfarsitul anului o excursie pana la ea si mai apoi pana la Amsterdam!

Nu mi-a venit sa cred ca plecam de acasa si ca am primit un asa cadou de la Mos Craciun si va dati seama cat de fericita am fost la aflarea vestii. Stiu ca iubitul meu si-a dorit foarte mult sa ajunga in Amsterdam si ca are cateva rude pe care vroia foarte mult sa le revada, si iata ca in sfarsit s-a ivit ocazia de a merge acolo!
Am inteles ca ne-a gasit bilete de avion Amsterdam de la Aerolines pentru ca oferta acestora de sarbatori a fost convenabila pentru bugetul actual. Noi ce e drept, nu planuisem sa mergem acolo ci undeva mai aproape de noi pentru a ne incadra in bugetul de vacanta din acest an, dar intr-adevar, preturile pentru bilete sunt foarte bune atat pentru destinatia noastra, cat si pentru alte orase din Europa care precis vor avea targuri superbe de iarna, partii amenajate si mii de turisti pregatiti pentru distractie!


Am auzit ca Amsterdamul este unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei. Stiu ca detine o istorie bogata, cu o arhitectura aproape la fel cu cea belgiana, cu multe canale (pe care le ador!) si cate si mai cate! Oamenii de acolo sunt foarte deschisi, iar cultura una diversa, la fel si locurile, muzeele si atractiile turistice pe care le putem vedea odata ajunsi acolo. Adevarul este ca cel mai mult ma incanta faptul ca vremea din Olanda nu este la fel de rece precum la noi. Desi usor mai umeda si greu de acomodat la inceput, este cu mult mai usor de tolerat decat gerul si ceata ce a pus stapanire in ultima saptamana pe orasul nostru. Eu abia astept sa ma pornesc la drum pentru aceasta excursie! Ador sa merg cu avionul iar vacanta se pare ca imi va fi tocmai pe plac! Gata, ma pregatesc sa pun la punct ultimele detalii pentru zbor si sa bifez in agenda locurile de vizitat in mod obligatoriu! Abia astept sa ne pornim! Va fi o vacanta pe cinste!
Voi unde veti petrece sarbatorile de iarna din acest an?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu