vineri, 19 decembrie 2014

Tu ai grija de dintii tai?

Sa ai dintii frumosi si un zambet stralucitor este visul oricarei persoane! Cand am inceput specializarea de Tehnica Dentara nu credeam ca ma voi adapta foarte bine din punct de vedere practic la job, dar am avut foarte multe lucruri noi de invatat despre cum sa-mi ingrijesc mai bine dintii si cum sa-mi depistez afectiunile dentare pentru ca sa ma pot trata corespunzator. Cel mai mult mi-a placut faptul ca m-a ajutat sa imi dau seama ca problemele dintilor trebuie tratate cu seriozitate. Fie ca este vorba doar de o usoara sensiblitate la senzatie de rece, fie o durere temporara sau carie in stare incipienta, nici una din aceste probleme nu sunt de ignorat mai ales daca ne dorim ca dintii nostri sa fie cat mai frumosi si sanatosi.

Extractia dentara trebuie sa reprezinta ultima solutie de tratare a problemelor dentare, iar daca se ajunge la acest pas, inseamna ca igiena cat si atentia acordata sanatatii dintilor au fost precare. Din punctul meu de vedere, nu exista dantura perfecta.
Fiecare dintre noi ne nastem cu diferite anomalii de forma sau probleme care trebuiesc corectate cu aparate dentare, dar important este sa nu neglijam vizita le medicul stomatolog care ne poate schimba viata. Cred ca nimanui nu ii place sa aiba dintii patate de tartru, sau carii numeroase ce vor duce apoi la o un miros neplacut al cavitatii orale, sau pur si simplu cu lipsuri din cauza extractiilor care nu sunt tocmai placuta vazului...

Si mai stiu ca si multora dintre voi le este uneori frica de medicul dentist, dar v-ati gandit ca tocmai neglijenta este principalul factor ce duce la aparitia problemelor dentare? O relatie bazata pe incredere si comunicarea cu stomatologul va poate ajuta sa va recuperati zambetul pierdut! Pentru cei care au uitat cum este sa razi cu gura pana la urechi sau care se simt stanjeniti de estetica dintilor, exista variante de tratament care sa ii poata ajuta sa-si refaca dantura eficient. De exemplu, coroanele de zirconiu Targoviste sunt cele mai indicate pentru restabilirea functiei fizionomice dentare pentru persoanele care au suferit distructii coronore mari.

Zirconiul este un material nou aparut in stomatologie care prezinta mai multe beneficii decat un schelet metalic ce poate transpare prin materialul fizionomic rezultand un aspect inestetic. Din punct de vedere al biocompatibilitatii, acesta este net superior metalului si altor materiale folosite pentru suportul ceramicii astfel ca este preferat de mai toate laboratoarele de tehnica dentara si medici, datorita aspectului natural care uneori aproape ca poate realiza confuzie intre un dinte natural si unul aplicat in scop protetic. Cred ca tehnologia de realizare a lucrarilor protetice pe baza de zirconiu este mult mai eficienta in zilele noastre si accesibila tuturor pacientilor care isi doresc o dantura perfecta, asa ca oricand aveti nevoie de interventia stomatologului si a tehnicianului dentar, nu ezitati sa vizitati cele mai bune centre medicale din orasele voastre pentru a va trata problemele din timp!

Un comentariu:

  1. Daaa, exact! Eu de frica nu merg la dentist...si am doua masele scoase :((
    Sunt cele mai urate si dureroase aceste probleme cu dintii! Pana la urma, tot trebuie sa ajung pe scaunul unui medic stomatolog...

    RăspundețiȘtergere