miercuri, 4 februarie 2015

Hololens Microsoft

Tehnologia a inceput sa avanseze remarcabil de rapid, rezultatele fiind deja observabile pe mai multe domenii tehnologice. Daca deja s-a inventat prototipul functional al masinii care zboara, a robotilor de companie si a imprimantelor 3D, iata ca cel mai nou gadget care urmeaza a fi lansat pe piata este un proiector de holograme, care imbina lumea reala cu lumea virtuala.


O idee super, nu? Ganditi-va, sa puteti gati o reteta speciala si mult dorita fara carti culinare, sa va jucati jocurile preferate fara sa va amorteasca trupul pe scaunul deloc confortabil, sa va duceti la bun sfarsit proiectele pe care le detineti si nu in ultimul rand sa puteti vizita si explora locuri in care nu ati ajuns niciodata.
Ideea revolutionara care a dus la acest proiect apartine celor de la Microsoft, ei numind acest proiect "Microsoft Hololens".Hololens este reprezentat de o pereche de ochelari fara cordoane, telefoane sau fire, prevazute cu o pereche de lentile transparente si senzori de maxima proximitate, care permit utilizatorului sa se miste liber fara sa se loveasca involuntar de obiectele din jurul sau.
Asezarea in spatiu a hologramelor este facuta cu mare precizie indiferent de incaperea in care va veti afla, obiectele proiectate/ imaginile/ peisajele/ lucrurile putand fi utilizate dupa bunul plac, astfel ca veti avea mereu impresia ca nu exista nici o diferenta intre lumea virtuala si cea reala.

Dupa parerea mea, Hololens va fi o metoda foarte buna si mult mai naturala de a interactiona cu lumea digitala, fiind capabili sa facem lucrurile dorite mult mai usor si rapid cu putinta.
Ce spuneti, sunteti pregatiti pentru aceasta noua aventura digitala? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu