duminică, 22 februarie 2015

Movie of the week: Big Hero 6!

In seara asta m-am gandit sa va scutesc introducere si sa trec direct la subiect, prezentandu-va parerea mea despre inca un film pe care l-am vizionat nu de mult si care mi-a placut la nebunie!
Dupa cum am mai spus, sun fana a filmelor Sci-Fi, indiferent ca sunt tip animatie sau nu. Astfel vedeta din aceasta seara, este mult asteptatul film realizat de cei la Disney in colaborare cu Marvel numit Big Hero 6.

Big Hero 6 este o animatie de proportii care ne aduce intr-o perioada in care utilizarea robotilor in activitatile de zi cu zi este una destul de normala si populara in randul oamenilor. Actiunea se invarte in jurul unui singur pustan, Hiro Tadashi care este un mare geniu in materie de cibernetica si robotica. Desi il cheama Hiro, numele acestuia nu are nici o legatura cu numele filmului; pe parcurs acesta ajunge sa intemeieze o echipa de 6 eroi cu gandul de a salva nu numai orasul in care locuiesc acestia, ci si lumea.

Nu va voi spune din ce motiv si cum intemeiaza acea echipa pentru ca nu vreau sa stric filmul celor care inca nu l-au vizionat. Dar intorcandu-ne la actiune, pot spune ca filmul abunda de ea. Fie ca tine o buna durata de timp sau nu, actiunea principala si momentele de "suspans" exista in mod constant. In ceea ce priveste drama, exista si ea. Dupa cum bine stim drama din filmele Disney nu sunt menite sa aibe un impact emotional asupra publicului incat sa ii demoralizeze complet, ci doar sa ii sensibilizeze si sa sublinieze anumite legaturi sau invataturi morale.
Un mic amanunt pe care l-am observat in mod neintentionat a fost "pasajul ascuns" prezent in film. Un mic exemplu este, ca in ultima secventa, timp de o secunda sau doua apare statuia lui Olaf cel din filmul Frozen in centrul orasului, precum si 2-3 mecha gandaci din filmul Wreck It Ralph pe rafturile de jucarii a lui Hiro. Niste amanunte care nu sunt noi in filmele celor de la Disney.
Pe final va zic ca filmul este foarte reusit, este comic, emotionant si motivant, primind din partea mea mai mult de o bila alba. Vizionare placuta!

2 comentarii:

 1. Thanks for your comments. Like your inspiring blog :)

  xoxo
  http://singingthumbelina.blogspot.com

  RăspundețiȘtergere
 2. Thanks for your comments. Like your inspiring blog :)

  xoxo
  http://singingthumbelina.blogspot.com

  RăspundețiȘtergere