vineri, 13 februarie 2015

Shop-Einstal, magazinul celor practici!

Nu e asa greu sa schimbi o roata! Doar am vazut eu la televizor cum se face, dar eu de ce sa fac asta? Lasa ca mai bine sun acasa si vine iubi de ne ajuta! De ce sa ne murdarim noi pe maini... Urasc sa aud aceste cuvinte fara sa vad si o tentativa de incercare macar... Este bine sa fii un visator, sa stii cand sa accepti ca ai nevoie de ajutor cu adevarat, insa daca nu esti dispus sa incerci macar putin si sa iti depasesti conditia, atunci pentru mine esti o persoana cu care nu am ce discuta! Sunt genul de persoana practica, ce nu asteapta ca dorintele sa se indeplineasca singure si nici aparitia duhului din lampa fermecata, ci isi pune planul in aplicare pentru a obtine ceea ce isi doreste si cred ca este mult mai bine sa procedam astfel.
Da, am avut si eu momentele mele in care stateam si visam cu ochii deschisi, dar cred ca in mare parte ii seman mai bine tatalui meu decat mamei. Sa stii ce iti doresti si sa ai un plan precis pe care sa il duci pana la capat, altfel, ce rost mai are sa iti doresti acel ceva? 
Tata mereu imi spunea cand eram mica: daca vrei sa fii mare, trebuie sa cresti, dar ca sa cresti, trebuie sa mananci, sa faci sport si sa ai grija de tine. Deci nimic nu se poate face fara un minim de efort, si atunci cand am avut nevoie de ajutor si m-am simtit mica, nu m-am rusinat ci m-am ambitionat mai tare sa fiu asemeni lui, tatalui meu care niciodata nu se da batut si nu ii este teama de necunoscut.
Ce daca am facut pana la roata de la masina si pana la mare mai e doar putin? Nu e ca si cand nu a mai schimbat vreodata o femeie o pana! Desigur ca pentru prietenele mele ar fi fost mult mai comod sa isi sune partenerii de la 200 de km distanta sa vina dupa noi sa ne repare problema, dar stai putin, ce e atat de greu? Si cum, iar nu iti vine apa calda la centrala si ai nevoie sa faci un dus urgent? Pai da, iti vine sa suni imediat la deranjamente sau la Shop-Einstal ca doar e mai usor sa dai un telefon si sa astepti in pat decat sa te duci la centrala sa pornesti butonul de pornire, nu? Ah, ar fi mlte de spus pe acest subiect. Nu sunt eu cea mai priceputa si know-it-all intr-ale mecanicii sau instalatorul mult dorit pe langa casa, dar a avut el tata grija pe cand ma duceam dupa el la magazinele Shop-Einstal "pentru barbati" cum pe ziceam eu pe atunci, sa ma invete cate una alta despre fiecare pentru ca atunci cand mi se intampla sa raman fara un bec sau imi cade siguranta, sa stie fata ce sa e de facut, ca nu e ca si cand nu m-am nascut cu oja intr-o mana si telefonul in alta. Omul trebuie sa fie practic, si sa stie sa-si repare cate una alta si sa nu viseze la stele verzi pe pereti pana cand vin aia mai priceputi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu