vineri, 31 iulie 2015

Tavi Patrascu: numarul de investitii din arta a crescut in Romania!

Atunci cand nu ai internet timp de 3 zile consecutiv si nici vecini care sa te ajute cu minimum de semnal, simti ca esti in totalitate rupt de lume! Cel putin, asa m-am simtit eu in zilele ce tocmai au trecut, cand modemul si internetul au fost la pamant din cauza unor probleme tehnice ale providerului de retea. Acum ca am revenit, parca nici nu stiu de unde sa incep sa ma pun la punct cu noutatile! Facebook-ul desigur ca ramane sursa principala de informare, dar in general, prefer sa citesc bloguri si articole de specialitate pentru a tine pasul cu cele mai noi stiri. Probabil va ganditi ca preferintele mele in materie de noutati, se indreapta strict catre lumea fashion si beauty, dar sa stiti ca nu este asa deloc! Desigur ca imi doresc sa fiu pusa la curent cu cele mai noi trenduri din moda si sa aflu cele mai noi lansari de produse cosmetice, dar mai mult decat acestea, imi place sa citesc articole scrise de Patrascu Octavian Constantin, care ofera informatii diverse din diferite domenii de interes. 


Astazi, mi-a atras atentia un subiect foarte interesant despre arta contemporana si investitiile tinerilor in arta moderna care este in plin boom! Niciodata nu m-am gandit la arta ca si business, dar se pare ca din 2011 in 2015, cererea de opere de arta la nivel mondial s-a triplat, astfel ca s-a inregistrat un numar record de 1,26 miliarde de dolari de vanzari. Desigur ca nu orice fel de tablou sau sculptura poate deveni o opera de arta in adevaratul sens al cuvantului, asa ca Tavi Patrascu ne invata ca trebuie sa petrecem cate doua zile pe saptamana privind arta pentru ati da seama care este originala. Pentru ca sa poti descoperi acel artist care va creea o lucrare exceptionala, trebuie sa stii sa cauti bine, iar acest lucru il poti face realizand un portofoliu variat cu un numar mare de artisti. Arta a devenit instrument de investitie in anii '70, cand a avut loc prima vanzare a unei opere cu peste 1 un milion de lire sterline, urmand ca apoi, acest trend sa ia amploare la nivel global, crescand in acest ritm, cererea si valoarea operelor de arta. Tavi Patrascu pasionat de arta, ne spune totusi ca in Romania, deschiderea pietei catre operele de arta este inca timida, dar cu bune sanse de imbunatatire intrucat din ce in ce mai multi tineri isi arata interesul in investiile in arta, care au inceput sa colectioneze opere fie ele clasice sau contemporane. Pentru a deveni un colectionar in adevaratul sens al cuvantului nu este necesar sa fii bogat in miliarde. Octavian Constantin Patrascu ne ajuta sa intelegem ca in functie de buget, putem alege piese de arta ce in timp isi vor creste valoarea.

Desigur ca acest subiect legat de arta si business care a luat amploare in Romania, putem vorbi o zi intreaga. Important este sa reusim sa facem distinctia intre o opera de arta valoroasa si una care incearca sa imite o astfel de lucrare. Mai multe articole interesante despre domeniun investitiilor si arta scrise de catre Patrascu Octavian gasiti pe internet si vi le recomand daca doriti sa fiti la curent cu cele mai controversate subiecte din business!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu