duminică, 20 decembrie 2015

Simplitate si performanta - Allview X2 Soul Style

Cine spune că românii nu se pricep la orice... Are perfectă dreptate! Nu ne pricepem la orice, cum nimeni altcineva nu se pricepe la orice! Insă un lucru este clar! Când vine vorba de gadget-uri, se poate face diferența foarte ușor intre lucrătura românească si cea chinezească. Nu vreau sa stârnesc discuții cum că sunt genul de persoană care are strict anumite preferinte cand vine vorba de gadget-uri, ci doar vreau să evidențiez faptul că mă mândresc cu serviciile și produsele care ies din urma mâinilor noastre, a romanilor! Unde rămăsesem... Oh, desigur, gadget-uri! Cu siguranță ne-am pus amprenta în lumea tehnologică prin diferite produse cu brand propriu și nu numai! Pornind de la a doua cea mai vorbită limbă din sediile Microsoft, până la propria companie de soluții de securitate cibernetică (Bitdeffender), și de curând producători de telefoane mobile.

Telefonul mobil ... Da... Indispensabilul telefon mobil, care și-a croit drum în viețile noastre încă de când a fost lansat (20 februarie 1942) și până în prezent! Putem spune că aceste gadget-uri încep să pună stăpânire pe noi, dar aceste lucruri sunt doar fabule! Fabule... De care nu ne vom lega în discuția ce urmează să o purtăm. Astfel, revenind la telefoane, poate vă întrebați de ce am vorbit la început despre cum se descurcă românul în zona IT, ca mai apoi să sar la telefoane. Ei bine, cu toții am auzit de brand-ul de telefoane Allview. Un brand foarte bine cunoscut pe piața telefoniei mobile încă din 2002 prin intermediul telefoanelor dual-SIM pe care le fabrică și le trimite oriunde în lume cu amprenta „noastrăpe el.


Telefoanele Allview și-au făcut simțită prezența nu numai prin design-ul simplu și minimalist, ci și prin componentele de primă clasă ce le alcătuiesc. Făcându-ne o idee scurtă despre ce vorbim aici, zic că a venit timpul să ne îndreptăm atenția asupra celui mai nou concept scos de către cei de la Allview.
Cu toții ați auzit de Allview X2 Soul, și probabil foarte mulți îl dețin ca și telefon, sau și-l doresc cu ardoare!  Fiind un telefon foarte dorit și iubit, Allview și-a expus spiritul de fairplay și respect față de clienții săi, și a venit cu un nou model intitulat Allview X2Soul Style care se remarcă atât în materie de design, cât și tehnic, păstrând totusi același “price range” cu care a fost estimat modelul anterior. Acum, că v-am făcut inițierea, consider că a venit timpul să trecem la fapte și să punem negru pe alb ce ne place la acest nou model!


Pornind cu fizicul” său, Allview X2 Soul Style+ are un stil aparte și pe gustul nostru; un design unicat care se potrivește fiecăruia dintre noi. Acesta are un aspect strălucitor datorită sticlei rezistente la zgârieturi de tip “Asahi Glass” care îl cuprinde în totalitate. Și ce e de cuprins la el... având în vedere că are doar o grosime de doar 6.95mm raportată la un corp unibody. 

Tot la aspectul fizic se încadrează și display-ul. Și wow, ce display! Având o diagonala de 5”, display-ul HD IPS LCD cuprinde un număr larg de unghiuri vizuale și oferă o experiență vizuală caldă și plăcută ochiului prin contrastul extraordinar pe care îl are. Prin tehnologia de bază ONCELL, display-ul participă la “subțierea” telefonului, introducând touchscreen-ului direct în structura LCD, lăsând în urmă ideea de componente separate al ansamblului touch-display.


Componentele de asemenea nu pot fi neglijate, deoarece sunt de primă clasă, și fac ca acest telefon, să fie un adversar pe măsură pentru multe alte telefoane. Procesorul tactat la o frecvența de 1.3 GHz dispune de patru nuclee de tip Cortex-A7, asigură o funcționare fluentă și rapidă a telefonului, mergând mână în mână cu memoria RAM de 2 până la 3 GB, aceasta fiind prestabilită în funcție de varianta telefonului. Și dacă tot am ridicat capota să vedem ce se află dedesubt, să nu uităm de placa video Mali T720 ce dispune de o frecvență uimitoare de 650 MHz pe o tehnologie de 28nm. Un adevărat “monster-truck” al telefoanele, capabil să ruleze și cele mai “costisitoare” jocuri din magazinul Play. Dar ce fel de “monster-truck” este acesta, dacă nu vorbim și despre "rezervorul" pe care îl are montat???  X2 Soul Style+ dispune de o memorie ROM de 16 GB, ce poate fi mărită prin intermediul unui Memory Card cu până la 128 GB ce poate fi introdus în slotul cartelei de tip MicroSIM al telefonului. Astfel nu ne vom mai face griji că nu avem destul spațiu de stocare pentru toate jocurile preferate, aplicațiile esențiale și evident fotografiile și videoclipurile preferate.


Astfel, avansând ușor- ușor, ne îndreptăm atenția către componentele videografice ale telefonului. Acesta dispune de două camere fotografice, una principală și una secundară, ambele menite să imortalizeze cele mai speciale momente din viețile noastre. Camera principală dispune de un senzor de 13 MP, cu LED Flash și desigur autofocus.  Senzorul este protejat și lucrează în același timp cu un set de lentile în număr de patru, printre care una dintre ele este din safir, ce dispune de un filtru UV și antireflexie în același timp. Camera secundară nu este la fel de puternică, având un senzor de doar 5 MP, însă puteți fi siguri că acesta ne va ajuta cu ușurință să ne punem în valoare zâmbetul magnific pe care cu toții ni-l dorim! În ceea ce privește videografia, telefonul ne ajută să surprindem cele mai frumoase momente din viața noastră la o calitate superioară, participând în procesul de transformare a acestora în amintiri prețioase. Apropiindu-ne de momentul închiderii "capotei", consider ca este timpul să punem cap la cap toate informațiile pe care le-am aprofundat, și să ne facem o idee de bază. Până să închid totusi subiectul de discuție si concluzia finală, simt nevoia să vă spun ce mă atrage cel mai mult la acest telefon... Personal nu pot să nu pun în valoare inca o data design-ul stralucitor si slim, pentru că nu multe telefoane se încadrează în acele standarde. Asadar, vreau să menționez că acest aspect mă atrage cel mai mult când vine vorba de acest telefon.

De ce design-ul și nu componentele, poate vă întrebați... Ei bine, există multe telefoane pe piață care dispun de aceleași componente, însă nu multe îmi oferă siguranța ținerii acestora în mână și un design inovator. Știu că este un telefon destul de măricel, însă faptul că este foarte slim, si  oferă un grip foarte bun, atunci când este ținut în mână, ma face sa il consider unul dintre cele mai bune telefoane care au reusit sa imbine deopotriva stilul si ergonomia cat mai armonios. De asemenea, sticla de protecție ce îl acoperă, este una de foarte bună calitate care nu permite alunecarea pe suprafețele lucioase, nu se zgârie așa de ușor, și nu se sparge cu una, cu două, iar acest fapt îmi oferă un plus de siguranță. Știu că tot ceea ce am spus până acum a fost legat doar de siguranță si design, dar să fim serioși, cine nu vrea să își știe bunurile materile în perfectă siguranță indiferent de tipul acestuia? Pe scurt, design-ul acestui telefon nu a fost realizat doar pentru ochii lumii, ci și să ne ofere siguranță si protectie eficienta când îl purtăm cu noi in diferite conditii.În concluzie, Allview X2 Soul Style+ îmbină cu ușurință utilul cu plăcutul, fiind puternic, plăcut și sigur din toate punctele de vedere! O adevărată capodoperă tehnologică, în fața căruia spun, JOS PĂLĂRIA! Un gadget care, cu siguranță m-ar face să mă mândresc, că țin în mână un brand românesc! Și ca să fie totul și mai frumos, aveți șansa de a câștiga un astfel de telefon, prin intermediul campaniei BlogAwards, și cine știe poate spiritul sărbatorilor va fi în favoarea unuia dintre voi, și va înregistra focul de articii de anul nou, de pe noul său telefon!

2 comentarii:

  1. Really interesting post...thx for sharing! xx

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm... Am asteptat cu nerabdare venirea craciunului in speranta ca bvoi primi acest telefon.Nu a fost asa... :(

    RăspundețiȘtergere