sâmbătă, 20 august 2016

Recenzie de carte - UNRAVEL ME - Tahereh Mafi

Okay, deci in volumul 2 din seria Shatter Me, Juliette nu este deloc pe placul meu. Faptul ca a reusit sa scape de Warner si sa evadeze din baza militara unde este tinuta captiva, ar trebui sa fie un motiv de bucurie, avand in vedere ca perspectivele unui viitor in libertate nu se puteau contura pentru aceasta, mai ales alaturi de conducatorul sectorului 45 care o doreste alaturi de el pentru indeplinirea unor task-uri nu tocmai pe placul lui Juliette. Dar se pare ca lucrurile nu stau asa de bine precum ne-am fi inchipuit, iar Juliette traieste inca intr-o continua teroare, conturata chiar de  mintea ei. Oricat de mult ar incerca, nu-si poate gasi locul, desi cei din jur, o trateaza bine, ba chiar o apreciaza si ii inteleg temerile si puterile chiar. Dar pentru e, nu este de ajuns pentru a fi fericita. Ascunde undeva in adancul sufletului, o teama, un secret, si un sentiment nou, care o tulbura constant. Alaturi de noii colegi de la Omega Point, Juliette este capabila sa inteleaga natura puterilor sale, si sa descopere ca impreuna cu cei de seama ei, totul este posibil. Poate chiar si rasturnarea noului guvern, si restabilirea echilibrului in lume. Dar oare ea este dispusa sa isi sacrifice libertatea pentru acest scop, alaturi de ceilalti?

Juliette intelege care este responsabilitatea ei si ar face orice pentru a le fi de ajutor noilor colegi care isi doresc un nou inceput si o lume noua, unde Restauratia nu mai exista si nici legile lor. Insa oricat de mult s-ar stradui, nu poate uita ca indiferent de situatie, toti o vor vedea precum un monstru. Va fi pentru totdeauna privita ca fata care a omorat un copil cu mainile goale, si de care trebuie sa te feresti daca vrei sa traiesti. Sa te protejezi si sa eviti orice contact cu pielea ei. Asta este tot ce trebuie sa stii, si o stie si ea, si acest lucru doare. Juliette nu-si doreste decat sa se elibere de aceste puteri pe care nu le intelege si care ii limiteaza apropierea de cei dragi, dar oare cat de departe este dispusa sa mearga? Uneori, ca sa fii fericit, trebuie sa stii sa renunti, chiar daca doare. Adam nu v-a intelege niciodata ca Juliette s-a schimbat, ca nu mai este la fel ca la inceput, si ca acum ca este libera si isi cunoaste capacitatile, are un alt tel. Cei doi nu mai au atat de multe in comun, insa el nu este dispus sa sacrifice iubirea lor doar pentru ca atingerea ei ii poate face rau. Poate ca doar cu ajutorul antrenamentului isi va putea controla puterile si astfel, vor rupe bariera invizibila care ii desparte si le face rau nu doar lor, ci si celor care le sunt apropriati. Juliette insa, nu poate uita ca oricat de mult si-ar dori sa fie aproape de el, si sa evadeze, sa lase in urma toate amintirile neplacute, nu o poate face pentru ca asta ar insemna sa traiesca vesnic intr-o continua teroare. Nu isi poate permite nici o clipa de neatentie, caci asta poate insemna chiar moarte lui Adam. Ce se va intampla cu povestea de dragoste dintre ea si Adam, si cum va reactiona acesta cand v-a descoperi ca nu este singului care o poate atinge pe Juliette? Desigur ca nimic nu va mai fi la fel, acum ca Warner a fost capturat si tinut captiv de catre cei de la Omega Point.

Poate ca doar alaturi de Warner v-a putea sa se razbune si sa cunoasca adevarata libertate dupa care a plans atat de mult. Dar apropierea de Warner are riscurile ei... Ultima lor intalnire, a rasturnat complet situatia. De ce se simte asa in prezenta lui? De ce nu se poate controla, si cum poate opri toate aceste scantei care pot oricand sa aprinda o flacara periculoasa? De ce tanjeste atat de mult dupa atingerile lui, si cum poate sa uite atat de usor de cosmarul pe care l-a trait alaturi de el in timp ce era tinuta captiva in baza militara? O multime de intrebari, un triunghi amoros periculos, rasturnari de situatie si noi descoperiri. Asa pot rezuma actiunea celui de al doilea volum al seriei Spulbera-ma. O serie excelenta, o poveste de dragoste care te tine cu sufletul la gura, si o lume pierduta, fara speranta.


3 comentarii: