marți, 27 septembrie 2016

Povesti haioase cu proprietarii de apartamente

Daca ieri v-am vorbit despre cele mai frumoase si accesibile apartamente pe care le puteti cumpara in ansamblul rezidential ce tocmai si-a finalizat lucrarile, asta, vreau sa va povestesc despre numeroasele intalniri nereusite cu proprietarii de apartamente. Prin primavara daca tin bine minte, am aflat ca trebuie sa parasim apartamentul in care am locuit pana acum. A fost o veste foarte trista pentru ca ma simteam cu adevarat acasa acolo. Priprietarii au fost binevoitori si ne-au lasat sa locuim in continuare pana la gasirea unui alt apartament, dar imediat cum am primit vestea ca trebuie sa ne mutam, am inceput cautarile. Initial am zis ca ar fi ok sa luam ziarul sa incercam sa gasim ceva fara intermediari. In acest fel, economisim niste banuti, si putem sa vedem cum este proprietarul, daca ne place sau nu ca si om. 

Am stiut inca de la inceput ca ne asumam niste riscuri asa ca am calculat totul foarte bine inainte de a da banii pentru prima chirie. Tin minte ca a fost o perioada foarte obositoare, pentru ca trebuia sa ne impartim intre job, vizite la diferite apartamente, si numeroasele bagaje care asteptau sa fie facute, caci stiti si voi cum reusim sa adunam numeroase lucruri inutile de-a lungul timpului si care ne ocupa spatiu inutil in bagaje. Credeam ca va fi mai usor sa gasim ceva, mai ales ca nu eram in perioada in care vin studentii, dar ne-am inselat teribil! Am intalnit tot felul de oameni dubiosi si apartamente la fel de ciudate ca si ei. De exemplu, ne-am gasit intr-o dimineata cu o doamna, ca sa mergem impreuna sa vedem apartamentul pe care il inchiria in numele altcuiva. Nu ne-a placut inca de la inceput ca proprietarul nu a vrut deloc sa vina sa ne vada, si am si inteles motivul. Apartamentul era neingrijit, mirosea urat (pentru doamna respectiva, mirosul era cauzat de lipsa aerisirii incaperilor), deci era mai mult ca evident ca fostii chiriasi au fost persoane murdare. Dupa ce am convenit sa nu ne mai contrazicem pe aceasta tema, doamna a tot incercat sa ne explice de ce proprietarul nu isi doreste centrala termica in apartament si nu doreste sa aduca nici o imbunatatire ulterioara. In anunt, era scris ca apartamentul este nou, ingrijit, si ca detine toate utilitatile moderne, dar din pacate, erau doar minciuni. Cand a vazut ca dam inapoi din cauza ca centrala termica lipsea, a inceput sa vorbeasca pe un ton amenintator, si sa ne explice ca ea nu stie ce trebuie sa faci pentru a baga centrala in apartament, sau cum sa alegi centrala potrivita, de parca noi eram datori sa stim sau sa oferim informatii si directive. 


Doamna care ne-a insotit a fost special pusa probabil de catre proprietar sa realizeze astfel de intalniri, pentru ca avea un discurs foarte convingator si explicatii si argumente pentru orice incovenient. Nu puteam spune nici un cuvant ca imediat ne intrerupea incercand sa ne faca sa inchiriem imobilul pe motiv ca este situat intr-o zona foarte buna, cu acces la mijloacele de transport in comun etc. Cel mai mult m-a suparat cand a spus ca am pretentii prea mari ( referitor la centrala termica) si ca mi se pare mie ca este totul neingrijit. Probabil in ochii ei, acea mobila veche care abia mai statea in picioare, era considerata piesa vintage, asadar un element de lux pe care eu ignoranta fiind, nu am stiut sa o apreciez adevarata valoare. Urmatorul proprietar insa a fost maxim, nu gluma! Dupa ce am hotarat punctul de intalnire ( a insistat sa ne gasim inainte sa ne aduca el insasi la apartamentul din anunt),  ne-am pornit cu totii la drum ( cu masina noastra evident), spre... camp! Da, ati citit bine! Anuntul spunea clar zona unde se afla imobilul, dar se pare ca acesta se afla defapt, cu mult in spatele cartierului, in camp, unde domnul si-a construit o vina cu apartamente pentru studentii care probabil, nu vor cunoaste prea bine orasul, si incantati de pretul mic al chiriei, aveau sa accepte sa locuiasca in mijlocul unui camp. Si desigur ca peripetiile noastre au tot continuat, pana cand, satuli fiind de oameni neseriosi, am decis sa mergem la o agentie de imobiliare, care sa ne faciliteze accesul la viitorul la lista de apartamente dotate cu centrale termice, cu mobilier curat si nou, si vecini linistiti. Vreau sa va spun ca am gasit un apartament de vis, nou, la prima inchiriere, inca de la prima intalnire cu agentul care ne-a fost repartizat. Am fost foarte incantati de serviciile lor, dar mai mult de felul in care blocul cu pricina se prezenta. Daca stiam cat de usor este sa gasesti un apartament cu de toate din prima, nu ne mai chinuiam cu anunturile de inchiriere din ziarul local, dar a fost o experienta totusi, si am avut destul de multe de invatat de pe urma ei. Cam aici se incheie si povestea de astazi. Dar voi dragii mei, ati avut parte si voi de intamplari de acest gen, ori ba?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu