duminică, 5 februarie 2017

5 motive sa alegi implantul dentar

Stim cu totii ca edentatia aparuta de timpuriu, afecteaza calitatea vietii prin instalarea deficitelor masticatorii si perturbarea functiei fizionomice. Tratamentul edentatiei presupune aplicarea unor proteze plurale fixe, sub forma unor punti dentare, realizate din doua componente, care au rolul de a inlocui si reface cu succes integritatea arcadei dentare. Puntile dentare necesita prepararea dintilor vecini, prin slefuirea coroanelor dentare si inlaturarea nervilor unor dinti sanatosi. Aceasta metoda, presupune un sacrificiu mediu spre mare de tesut amelo-dentinar sanatos, astfel ca astazi vom vorbi despre implantul dentar, care reprezinta o varianta terapeutica de succes, care nu necesita prepararea dintilor vecini pentru sustinerea lucrarii protetice. Implantul dentar este o piesa din titan, care inlocuieste radacina unui dinte care a fost extras. Roul implantului este de a reface integritatea arcadei, si de a impiedica migrarea dintilor vecini catre edentatie, lucru ce ar putea duce la instalarea unor anomalii de pozitii care vor fi cu greu corectate daca nu se intervine la timp. Iata 5 motive pentru care sa alegi un implant dentar la clinica Trident in locul restaurarilor protetice clasice!
1. Implantul dentar are o durata de viata mare
Implantul dentar este alcatuit din urmatoarele componente: implantul propriu-zis, bontul protetic si coroana dentara. Implantul propriu-zis este un surub din titan sau zirconiu, care se introduce in cavitatea radiculara si in osul alveolar, si se remarca printr-o foarte buna biocompatibilitate cu tesuturile moi. Se adapteaza foarte bine si este foarte bine tolerat. Daca este ingrijit corespunzator si se respecta indicatiile medicului specialist, un implant poate rezista o viata intreaga.

2. Reface cu succes functiile aparatului stomatognat 
Implantul dentar inchide rezonatorul bucal, reface in totalitate fizionomia prin coroana dentara aplicata pe bont, si restabileste echilibrul unitatilor dentare. Coroana dentara se poate realiza din diferite materiale de placare, asadar, costurile pot varia in functie de varianta aleasa. Presiunile masticatorii se transmit in axul dintelui, astfel ca nu se va simti nici un disconfort in momentul mestecarii alimentelor. Un implant dentar nu aluneca, nu provoaca leziuni la nivelul gingiei, datorita ancorarii foarte bune.3. Impiedica atrofia tesutului osos
Resorbtia osoasa presupune retragerea suportului osos, si poate aparea atat in cazul pierderilor dintilor prin traumatisme sau carii, cat si din cauze parodontale. Implantul dentar necesita o aditie de os, care are rolul de a reconstrui/reface volumul osului alveolar necesar pentru sustinerea implantului. Implantul stimuleaza osul, si datorita rigiditatii si a suportului, dintii artificiali se vor bucura de o foarte buna sustinere.

4. Se aplica strict la nivelul dintelui pierdut
Implantul dentar evita sacrificarea tesutului dentar sanatos de la nivelul dintilor vecini. Acesta se implanteaza doar la nivelul edentatiei, si nu necesita prepararea dintilor vecini. Suportul coroanelor dentare este asigurat de bontul atasat d suburul de titan.

5. Nu se detaseaza si se curata cu usurinta
Implantul dentar nu este detasabil, si nu necesita ingrijiri speciale. Periajul zilnic si respectarea normelor de igiena orala, sunt suficiente pentru a mentine starea de integritate a implantului. Vizita la medic este indicata, pentru a urmari daca implantul nu a fost respins de catre tesuturile dentare moi, si de a preveni aparitia infectiilor.

2 comentarii:

  1. Great post but this is so creepy. I'm afraid of the dentist.

    Moj mali kutak

    RăspundețiȘtergere
  2. No need to be afraid of dentist, with today tools and techniques, the pain is close to none :)

    RăspundețiȘtergere