vineri, 3 februarie 2017

This or That Book Tag

Așa cum v-am obișnuit, întâmpinăm weekendul aici pe blog cu o postare care este menită să ne mai distreze puțin! Astăzi am împrumutat un tag de pe blogul The Land of Books, și zic să-i dăm drumul la treabă, să nu mai pierdem vremea vorbind fără rost!


1. Preferi cititul în pat sau în alt loc?
De obicei, citesc în camera de zi, întinsă pe canapea, pentru că lumina este mai bună ca în dormitor. Nici nu obișnuiesc să citesc foarte mult în pat, pentru că mă fură imediat somnul, iar seara, evit sub orice formă să fac asta, pentru că se întâmplă exact opusul! Dar mai citesc și în tramvai atunci când sunt în drum spre muncă, și dacă nu este foarte aglomerat, ori afară pe o bancă în fața blocului când este foarte cald... Am un părculeț de copii foarte frumos amenajat și cu foarte multă verdeață, care te calmează, așa că vara, ies cu prietena mea afară, și ocupam o bancuță pe lângă parc, și așa ne petrecem 2-3 ore lecturând pe timp de vacanță.


2. Personaj principal feminin sau personaj principal masculin?
Nu cred că are foarte mare importanță dacă este de sex masculin sau feminin, ci cât de mult reușesc ele să transmită. Au fost cărți în care personajele principale nu mi-au placut aproape deloc (de exemplu, personajul feminin central din DUFF), și cărți ale căror personaje secundare mi s-au părut cu mult mai interesante decât cele principale... În ultima carte, am preferat personajul masculin. Adică totuși, vorbim aici de Rhysand...


3. Gustări dulci sau gustări sărate?
Ambele! Dulciurile sunt marea mea slăbiciune, dar nu aș refuza și o porție de cipsuri, de popcorn sau ceva fast-food. Prefer totuși prăjiturile, eclerele și jeleurile.


4. Trilogii sau serii alcătuite din mai multe volume?
Cred că toată lumea știe că preferatele mele sunt trilogiile. Mereu am considerat că seriile cu mai mult de 4 volume, sunt plitisitoare și cu o acțiune foarte trasă de păr, pentru că un autor care se respectă și are o poveste cu adevărat interesantă de relatat, nu are nevoie de mai mult de 2-3 cărți pentru a cuprinde toată acțiunea în doar 3 volume. Dar desigur, asta este doar părerea mea personală! Nu aruncați cu roșii, vă rog!


5. Narațiune la persoana I sau la persoana a III a?
Sunt mare fană a narațiunii la persoana I, și asta pentru că reusesc să intru mai ușor în pielea personajului, și să înțeleg mai bine raționamentul acestora, atunci când acțiunea este povestită de personajul principal.


6. Librăria sau biblioteca?
Îmi place foarte mult să citesc în sălile de lectură ale bibliotecii municipale din orașul meu natal, pentru că este liniște, și o atmosferă foarte caldă și primitoare acolo, însă aici în Iași, prefer căldura casei mele, decât agitația din biblioteca centrală, așa că de cele mai multe ori, prefer să împrumut sau să îmi cumpăr cărțile pe care le vreau, să nu le mai împart cu nimeni, mai ales pe cele pe care le achiziționez în limba engleza de pe alte meleaguri! 


7. Cărți care îți provoacă râsul sau cărți care te fac să plângi?
Le prefer pe cele care mă fac să plâng (even thought I am not a crybaby), pentru că în general, cărțile care mi-au făcut lacrimile să-mi șiroiască pe obraji, au fost cele care avut un mesaj foarte puternic de transmis, și care mi-au atins acea coardă sensibilă.


8. Copertă albă sau copertă neagră?
Le prefer pe cele colorate, pentru că sunt mult mai interesante și ușor de aranjat în biblioteca mea personală, decorată în stil ROGVAIV, dar dacă ar fi să aleg dintre cele cu alb și cele cu negru, atunci le-aș alege pe cele din urmă, pentru că se văd mai greu urmele de uzură de pe coperți de pe acestea comparativ cu cele de culoare albă.


9. Roman psihologic sau roman de acțiune?
Îmi plac ambele, dar în ultima perioadă am preferat romanele de acțiune.


Și cam asta a fost astăzi... Vă doresc un sfârșit de săptămână minunat dragilor!

2 comentarii:

  1. I guess I prefer salad snacks, and well about the main character I prefer a good character I don´t care about the genre. I prefer the books that made me cry because altough I am a babycry I guess I find these book more powerful.

    RăspundețiȘtergere
  2. Excellent post (as always)!Thank you very much :)

    RăspundețiȘtergere