miercuri, 8 februarie 2017

Top 10 : Cărți pe care vreau să le citesc anul acesta

Probabil vă întrebați de ce îmi doresc să citesc doar 10 cărți anul acesta, când toate editurile își pregătesc tiparele pentru a scoate la lumina povești incredibile, pe care vom sfârși eventual prin a le cumpăra pe toate, poate chiar și mai multe decât mi-am permis să visez? Păi desigur că îmi doresc să citesc mai mult de atât, dar astăzi nu vreau decât să menționez 10 cărți pe care le vreau la modul obsesiv, să mi le cumpăr cel puțin până la începutul verii (mda, nu cred că voi rezista să nu cumpar cel putin jumătate dintre ele până atunci, dar încerc să fiu pozitivă și să mă temperez). Pentru că nu voi putea face o descriere amănunțită deocamdată pentru fiecare titlu în parte, voi prelua informațiile disponibile în acest moment pe site-urile editurilor care le vor publica, și sper eu, să nu fie spoilere, care să vă strice plăcerea lecturii.


10. Chimista - Stephenie Meyer

 A fost „arma“ secretă a uneia dintre agențiile-fantomă ale guvernului american. Când a devenit incomodă, au decis să o lichideze. Ca să rămână în viață, s-a transformat într-un cameleon care jonglează cu identitățile și adresele. L-au ucis pe singurul om în care avea încredere, însă ea reprezintă în continuare o amenințare. Vor s-o vadă moartă, și asta cât mai repede. Când fostul șef îi oferă o cale de ieșire, realizează că ar fi singura șansă de a-și reinventa destinul. Dar pentru asta va trebui să accepte o ultimă misiune. Constată însă că informațiile pe care le obține o pun într-o situație și mai primejdioasă. Hotărâtă să înfrunte direct amenințarea, se pregătește pentru cea mai dificilă luptă din viața ei, dar se îndrăgostește de un bărbat. Noua pasiune nu poate decât să-i micșoreze șansele de supraviețuire. Aflată în impas, își valorifică talentele unice în feluri pe care nu și le-a imaginat niciodată. În acest roman cu o intrigă bine încheiată, Stephenie Meyer creează o nouă eroină aprigă și fascinantă, cu abilități ieșite din comun. 


9. Scrisori de dragoste pentru cei plecați - Ava Dellaira

Totul începe cu o simplă temă la engleză: Scrie o scrisoare unei persoane care nu mai e în viață
.
Laurel alege să-i scrie lui Kurt Cobain fiindcă era cântărețul preferat al surorii sale, May. Și a murit tânăr, întocmai ca May. Curând, Laurel își face un obicei din a scrie scrisori unor oameni speciali care nu mai sunt – printre care Janis Joplin, Heath Ledger, Amelia Earhart sau Amy Winehouse. Treptat, scrisorile se transformă în jurnalul emoționant al unei adolescente care încearcă să facă față vieții de liceu, despărțirii dureroase a părinților ei, primei iubiri și, cel mai apăsător, pierderii surorii sale mai mari. Doar dacă va începe să o vadă pe sora ei așa cum a fost cu adevărat – o fată încântătoare, imprevizibilă, dar cu foarte multe probleme – va putea Laurel să se împace cu sine și să spună adevărul despre acea noapte de coșmar care i-a marcat viața pentru totdeauna.


8. Banda celor 6 ciori - Leigh Bardugo

Șase proscriși periculoși... O misiune imposibilă... 

Ketterdam: un centru înfloritor al comerțului internațional, unde poti găsi orice dacă ești dispus să plătești prețul – și nimeni nu o știe mai bine decât Kaz Brekker, un hoț de geniu. Lui Kaz i se propune să dea o lovitură extrem de periculoasă, care l-ar putea face putred de bogat. Dar nu poate să acționeze de unul singur…

    Așa că iată care este banda lui:
  - Un condamnat însetat de răzbunare.
  - Un trăgător împătimit de jocurile de noroc.
  - Un fugar cu un trecut privilegiat.
  - O spioană poreclită Fantoma.
  - O Sfâșie-Inimi care își folosește puterea ca să supraviețuiască într-un cartier rău famat.
  - Un hoț cu darul evadărilor imposibile.
Kaz și echipa lui sunt singurii care pot împiedica distrugerea întregii lumi – dacă nu se ucid mai întâi intre ei.7. Eternal Starling - Angela Corbett


Evie Starling are o viață relativ plictisitoare: iese cu prietenii, șușotește despre băieți, își conduce Mustang-ul din 1966. Toate se schimbă, însă, când se mută la facultate în Gunnison, Colorado, și întâlnește doi băieți misterioși. 

De secole, Alex Night și Emil Stone au tânjit după Evie, dar motivele lor sunt diferite. Atunci când amândoi susțin că sunt sufletul ei pereche și îi povestesc despre un trecut de necrezut, Evie își dă seama că nu este fata despre care a crezut că este. 


În curând, Evie se găsește în mijlocul unei lupte străvechi între protectorii sufletului și distrugătorii sufletului. Cu un trecut pe care nu-l înțelege și un viitor periculos, Evie trebuie să hotărască în cine poate avea încredere. 


6.  Doamna de la Miezul Noptii - Cassandra Clare

ng-o mare cu ape argintii… Într-o lume tainică, unde războinici pe jumătate îngeri sunt legați prin jurământ să lupte împotriva demonilor, parabatai e un cuvânt sacru. Un parabatai e partenerul tău în luptă. Un parabatai e cel mai bun prieten al tău. Doi parabatai pot reprezenta totul unul pentru celălalt - dar nu au voie să se îndrăgostească. Emma Carstairs este o războinică, un vânător de umbre, cel mai bun din generația sa. Ea trăiește doar pentru a lupta. Umăr la umăr cu parabatai-ul ei, Julian Blackthorn, patrulează pe străzile din Los Angeles, unde vampirii își fac de cap pe Sunset Strip, iar spiritele naturii - cele mai puternice dintre creaturile supranaturale - sunt în pragul unui război deschis cu vânătorii de umbre. Când încep să apară trupurile unor oameni și elfi omorâți la fel cum fuseseră uciși și părinții Emmei când ea era copil, este creată o alianță nesigură. Aceasta este șansa Emmei de a se răzbuna - și șansa lui Julian de a-l recăpăta pe fratele său Mark, ținut prizonier la Curțile Elfilor. Tot ce au de făcut Emma, Julian și Mark este să rezolve misterul crimelor în două săptămâni… și înainte să fie luați în vizor de către asasin. 5.  Urgia și zorile - Renee Ahdieh

Într-un ținut aflat sub domnia unui tânăr rege însetat de sânge, fiecare revărsat al zorilor sfâșie sufletul unei alte familii. Califul din Khorasan, un băiat de optsprezece ani, e un adevărat monstru. În fiecare noapte, Khalid cere mâna unei fete, ca apoi, în fiecare dimineață, să curme viața noii lui mirese cu o frânghie de mătase. Când cea mai bună prietenă a Seherezadei îi cade victimă lui Khalid, ea jură să se răzbune și, în ciuda vârstei ei fragede, de doar șaisprezece ani, se oferă să-i devină mireasă califului din Khorasan. Seherezada este hotărâtă nu doar să rămână în viața, ci și să pună capăt, o dată pentru totdeauna, domniei despotice a lui Khalid. Seară de seară, Seherezada îl atrage în mrejele sale, țesând povești încântătoare, ce-o ajută să mai trăiască încă o zi, deși știe prea bine că următorul răsărit de soare ar putea fi ultimul. Dar lucrurile iau o întorsătură cu totul neașteptată: Khalid nu este nicidecum așa cum și l-a imaginat ea. „Monstrul” este doar un tânăr cu sufletul zdrobit de o suferință covârșitoare și îndelungată. Iar Seherezada descoperă că, în pofida voinței sale, se îndrăgostește de el. 


4.  Vegetariana - Han Kang


Înainte să înceapă coșmarurile, Yeong-hye și soțul ei aveau o viață cât se poate de normală. Dar visele – imagini copleșitoare, însângerate și brutale – o torturează pe Yeong-hye, făcând-o să încerce să se elibereze de ele renunțând la carne. Acest mic act de independență îi tulbură însă căsnicia și pune în mișcare un șir de evenimente din ce în ce mai grotești. În timp ce ăntreaga ei familie se luptă să recapete controlul asupra ei, Yeong-hye își apără obsesiv alegerea, dându-i o dimensiune sacră. În curând, încercările apropiaților devin disperate, supunând mai întâi mintea, mai apoi corpul lui Yeong-hye unor violuri din ce în ce mai intruzive, aruncând-o pe aceasta în bucla unei înstrăinări bizare și periculoase.
    Apreciată de criticii din întreaga lume, Vegetariana este o poveste întunecată, alegorică și kafkiană despre putere, obsesie și lupta unei femei de a se elibera de violența care îi stăpânește atât lumea exterioară, cât și pe cea interioară.


3. Acest cantec neimblanzit - Victoria Schwab

Kate Harker și August Flynn sunt moștenitorii unui oraș divizat – un oraș în care violența de zi cu zi a dat naștere unor monștri cât se poate de reali. Tot ceea ce își dorește Kate este să fie la fel de nemiloasă precum tatăl ei, care obligă oamenii să îi plătească pentru protecția pe care le-o oferă împotriva întunericului neînduplecat. Tot ceea ce își dorește August este să devină uman, cu o inimă tot atât de bună precum cea a tatălui său, și să joace un rol mult mai important în sprijinirea celor inocenți – însă cum poate dacă el este chiar unul dintre monștri? Unul care poate să fure sufletul cuiva cu un simplu acord al muzicii? Când se ivește ocazia de a o putea supraveghea pe Kate, care tocmai ce a fost dată afară de la cea de a șasea școală și se întoarce astfel acasă, August se dedică în întregime misiunii sale. Dar Kate află secretul lui August, iar după un atentat de asasinare nereușit cei doi trebuie să fugă pentru a supraviețui. „Acest cântec neîmblânzit” a ajuns încă din prima săptămână de la lansare pe locul întâi The New York Times Bestsellers List, iar drepturile de ecranizare au fost deja achiziționate de către Sony Entertainment.

2. Cartea oglinzilor - Eugen Chirovici
Volumul care a luat cu asalt marea piață internațională de carte - “Cartea Oglinzilor” este singurul titlu al unui scriitor român ale cărui drepturi de publicare au fost vândute în peste 38 de tari. Scriitorul Eugen Ovidiu Chirovici a năucit lumea literară cu primul său roman în limba engleză considerat “un fenomen editorial internațional” (The Guardian).  Până în momentul de față, drepturile de publicare au fost cumpărate în peste 38 de țări, printre care Marea Britanie, SUA, Germania, Franta, Italia, Spania iar criticii se întrec în elogii la adresa românului. Cartea a fost senzația Târgului de la Frankfurt, în 2015. În thrillerul “Cartea Oglinzilor”, facem cunoștință cu Peter Katz, agentul literar care în cei cinci ani de carieră a evaluat sute de manuscrise. Niciunul dintre acestea însă nu a reușit să îi stârnească interesul precum fragmentul trimis de misteriosul Richard Flynn. Student la Princeton la vremea când se petrec faptele din povestirea lui, Richard oferă atât de multe detalii despre uciderea profesorului Joseph Wider, încât Katz nu știe ce să creadă: oare autorul manuscrisului este criminalul sau doar are informații care pot duce la elucidarea cazului?

1. A court of Wings and Ruin - Sarah J. Maas

Looming war threatens all Feyre holds dear in the third volume of the #1 New York Times bestselling A Court of Thorns and Roses series.

Feyre has returned to the Spring Court, determined to gather information on Tamlin’s maneuverings and the invading king threatening to bring Prythian to its knees. But to do so she must play a deadly game of deceit-and one slip may spell doom not only for Feyre, but for her world as well.

As war bears down upon them all, Feyre must decide who to trust amongst the dazzling and lethal High Lords-and hunt for allies in unexpected places.
In this thrilling third book in the #1 New York Times bestselling series from Sarah J. Maas, the earth will be painted red as mighty armies grapple for power over the one thing that could destroy them all.

20 de comentarii:

 1. Great post!
  following you!
  https://lolazas.blogspot.com

  RăspundețiȘtergere
 2. Pe majoritatea le-am adăugat și eu pe wishlist și abia aștept să apară ^_^ ! Am mai pus pe listă și Three Dark Crowns și I Darken (or să apară curând și la noi) ^.^
  xx

  RăspundețiȘtergere
 3. Nice post I love Love letters to the dead
  P.S would you like to follow each others Blog?


  Glamorous without the Guilt

  RăspundețiȘtergere
 4. I need to red the Six of Crows ** so interested!

  RăspundețiȘtergere
 5. Nice
  Ti seguo sul blog
  https://testoprovo.blogspot.it/?m=1

  RăspundețiȘtergere
 6. Nice post! I make book reviews too :)
  I was wondering if you would like to follow each other? Follow me if you like and I will follow you back :)

  Live, Love, Laugh

  RăspundețiȘtergere
 7. i want to read the 7th:D that will be my favourite one :) follow:) now waiting for U:)

  RăspundețiȘtergere
 8. I don't know any of the books, but I should read a lot more!
  Have a nice day
  (we follow via GFC now; maybe you would like to follow us, too?)

  RăspundețiȘtergere
 9. Great post! Would you like to follow each other on GFC?
  Let me know on my blog :)
  XX, Rahel - www.justrahel.blogspot.com

  RăspundețiȘtergere
 10. thanks FOR FOLLOWING ... I AM YOUR NEW FOLLOWER #824

  RăspundețiȘtergere
 11. Great post!

  You have a nice blog!

  Would you like to follow each other? Let me know on my blog.

  Have a great day!

  xoxo Jacqueline
  www.hokis1981.com

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Thank you for your comment on my blog!

   I follow you too! ;oD

   xoxo Jacqueline
   www.hokis1981.com

   Ștergere
 12. great blog! thanks for the follow...i follow you back!

  RăspundețiȘtergere
 13. Super topul! Pe majoritatea le am şi eu în wishlist (pe restul le-am citit deja:)) ).
  P.S. Nu ştiu dacă faci sau nu book tags, dar am gasit unul super drăguţ şi te-am nominalizat la el, poate vrei să atunci o privire: https://thecemeteryofbook.blogspot.ro/2017/02/this-or-that-book-tag.html?m=0

  RăspundețiȘtergere
 14. am furat si eu cateva titluri si le-am trecut in wishlist. :D
  pupiiii!

  RăspundețiȘtergere
 15. Wow! How many interesting books! I have not read any of them
  Have a great day!
  www.recklessdiary.ru

  RăspundețiȘtergere
 16. Haven't read any! Definitely added it to my to read list. all of 10

  Lyosha
  Inside and Outside Blog

  RăspundețiȘtergere