miercuri, 3 mai 2017

RECENZIE DE CARTE - GUSTUL ISPITEI DE ELIZABETH HOYT (COLECTIA IUBIRI DE POVESTE)

Atunci cand intru intr-un reading slump, stiu sigur ca singurele carti care ma vor ajuta 100% sa ies din aceasta stare de plictis , sunt cele din colectia Iubiri de Poveste. Nu mai este nici un secret faptul ca aceasta colectie de carti romantice m-a cucerit! Defapt, cea care se face raspunzatoare pentru aceste mici placeri nevinovate care se tot aduna in biblioteca mea, nu este nimeni altcineva decat Elizabeth Hoyt cu ale sale carti incendiare! Maiden Lane este seria mea preferata dintre toate cele de pana acum, si este autoarea mea preferata dintre toate cele care abordeaza acest gen literar. Despre cartea de astazi nu am stiut foarte multe, si sincera sa fiu, nici plot-ul nu m-a atras foarte mult la inceput, dar am ales-o intocmai pentru ca stiam ca nu voi fi dezamagita de ea, avand in vedere ca este scrisa de Elizabeth Hoyt. Gustul Ispitei face parte din colectia cu numele Legenda celor patru soldati este o carte ce abordeaza tema razboiului, a temerilor si cosmarurilor prin care trec supravietuitorii unui atac sangeros petrecut la Spinner's Falls, dar si a iubirii patimase. A fost o carte reusita, desi nu la fel de palpitanta si plina de mister si situatii neprevazute cum gasim in colectia precedenta. Ramane insa un debut de serie promitator! Mi-au placut foarte mult personajele si felul in care acestea au interactionat... In urmatoarele volume vom descoperi mai multe despre prietena cea mai buna a lui Emeline, si fostul sau logodnic Jasper, si astept cu mare nerabdare sa citesc si celelalte volume ale sale care se anunta a fi incendiare si pline de suspans! Pana atunci, sa vorbim pe scurt despre povestea de dragoste patimasa din Gustul Ispitei!


Dupa ani de zile de chin si tortura, Samuel Hartley decide sa strabata oceanul in cautarea unui raspuns: cine este adevaratul autor al atacului petrecut in aceea noapte nefericita in care si-au pierdut viata camarazii sai de razboi. Pregatit sa infrunte consecintele deciziei sale, Samuel porneste intr-o calatorie pe mare impreuna cu sora sa Rebecca, pentru a pune punct acestui capitol din viata sa care i-i-a tulburat intreaga existenta. Ajuns in Anglia, barbatul se loveste de o serie de piedici, care ii inlesnesc cautarile si gasirea raspunsurilor care il macina si de care are nevoie pentru a pune cap la cap piesele unui puzzle complica,t cu derularea sirului de evenimente care au dus la pierirea unui regiment intreg. Cercul de suspecti devine din ce in ce mai mic, iar Samuel este convins ca va afla curand adevara identitate a tradatorului cat si motivul care l-a determinat sa faca acest gest necugetat, dar nu avea sa stie ca in inalta societate a Londrei, o va intalni pe Emeline Gordon, tanara vaduva si sora capitanului sau decedat in atacul de la Spinner's Falls. Atractia dintre cei doi este puternica si inevitabila, dar amandoi vor incerca sa tina in frau pornirile inimii pentru a putea duce la capat cercetarile si desconspirarea tradatorului. Imprejurarile insa ii aduc impreuna, iar Samuel si Emeline trebuie sa gaseasca o cale pentru a-si tine in frau sentimentele si trairile puternice care pun stapanire pe inimile lor. Pentru tanara femeie, este mai mult decat evident ca un barbat ca Samuel nu are ce cauta in elita societatii londoneze. Dar tentatiile sunt prea mari si in cele din urma, cei doi devin amanti.


Comportamentul nesabuit al unui fost camarad de razboi din colonii, ridica multe semne de intrebare si suspiciuni, astfel ca Samuel Hartley si ducele de Vale se vad pusi in situatia de a grabi mersul lucrurilor, pentru ca oricand se poate intampla o nenorocire care ii poate costa viata persoanelor dragi. Ce se va intampla cu Emeline si Samuel la sfarsitul acestei aventuri, si cum va primi Jasper vestea tradarii logodnicii sale? Este tanara femeie pregatita sa porneasca alaturi de barbatul acesta salbatic si lipsit de maniere intr-o calatorie spre Boston, catre o viata noua? Gusta si tu ispita alaturi de personajele noastre preferate din primul volum al seriei cu numele Legenda celor patru soldati a lui Elizabeth Hoyt! Gasesti cartea online pe site-ul Libris la pretul de 15.72 de lei dar si celelalte volume disponibile pentru ati reintregi colectia de povesti din Iubiri de Poveste!

2 comentarii: