joi, 13 iulie 2017

SPA la birou, sau cum sa te relaxezi chiar si atunci cand lucrezi

Fie ca vorbim de orele petrecute la serviciu sau acasa, stresul cotidian isi pune amprenta asupra vietii de zi cu zi, devenind astfel persoane agitate, recalcitrante si tensionate datorita atmosferii incarcate de la birou sau de acasa care nu ne permite sa ne destindem si sa lucram eficient si rapid. Deadline-urile si responsabilitatile care se aduna nu fac decat sa acumuleze si mai multa oboseala si stres, astfel ca la sfarsitul zile ne simtim lipsiti de putere si vitalitate. Mediul in care lucrezi si iti desfasori activitatile zilnice poate avea un impact emotional puternic. Este important ca atunci cand incepi sa lucrezi la serviciu, sa fii sigur ca nimic nu iti poate perturba activitatea sau atrage atentia de la ceea ce faci. Aceleasi reguli se aplica si acasa, pentru a fi cat se poate de eficient si a pune la punct tot ceea ce ti-ai propus sa faci. Si pentru ca nu este usor sa iti gasesti mereu echilibrul, iata cateva metode care te pot ajuta sa te relaxezi la birou si acasa! 


1.  Organizeaza-ti agenda!
Pentru a fi mai eficient si rapid, ai grija sa iti pui la punct agenda personala. Programeaza-ti intalnirile, calculeaza-ti pauzele si ai grija sa treci in agenda actiitatile si evenimentele la care iti doresti sa ajungi pentru a tine totul sub control intreaga zi. Daca nu te pricepi foarte bine la organizat, poti ruga un prieten sau secretara sa te ajute sa-ti stabilesti un orar zilnic fix care sa te ajute sa iti dozezi mai bine timpul liber cat si orele petrecute la birou. In acest mod, vei putea avea control absolut asupra timpului si task-urilor, iar la sfarsitul zilei vei avea garantat o dispozitie mai buna si timp liber suficient pentru a petrece timp si cu prietenii sau familia.


2. Decoreaza-ti biroul cum doresti!
Chiar daca nu iti vine sa crezi, studiile cercetatorilor au demonstrat ca un mediu de lucru amenajat intr-un mod cat mai placut vizual poate imbunatati considerabil starea de spirit. Adauga pe birou cate fotografii cu prietenii tai si familia pentru ca atunci cand te simti extenuat si singur, sa iti aduci aminte ca cei dragi te asteapta acasa. Nu uita insa de cateva ghivece cu flori colorate care vor parfuma placut incaperea, dar nici de micile detalii care iti pot infrumuseta biroul! Cateva carti preferate in biblioraft, obiecte decorative sau suveniruri din alte tari ori jucarii antistres!


3. Improspateaza aerul din incapere!
Aerul curat te poate ajuta sa iti limpezesti gandurile si sa te calmezi, dar stiai ca poti folosi diverse uleiuri esentiale pentru a te relaxa si lucra intr-un mediu placut? Aromaterapia, chiar ajuta? Da! Uleiurile esentiale sunt folosite de oameni de peste 6000 de ani in scop curativ, iar astazi vine in ajutorul corporatistilor care isi doresc sa-si transforme biroul dintr-un loc monoton intr-o adevarata oaza de relaxare! Poti gasi aici https://www.planteea.ro/categorie/uz-extern/uleiuri/ mai multe detalii cu privire la uleiurile esentiale care te pot ajuta sa iti imbunatatesti performanta intelectuala la birou dar si modul in care sedintele de aromaterapie te pot ajuta sa te relaxezi.

Un comentariu: