vineri, 16 februarie 2018

Top 3 probleme frecvente intalnite la un laptop si solutii ce te pot salvaDe cele mai multe ori un laptop achizitionat la un pret modest reflecta o experienta dezagreabila, calitatea acestuia lasand de dorit. Cheltuielile suplimentare datorate acestui lucru nu iti vor lasa o senzatie placuta. De aceea, e bine sa ai in vedere urmatoarele criterii atunci cand te lovesti de situatia in care device-ul te lasa la greu.

Un laptop ieftin va implica, ulterior, cheltuieli nedorite


O mare parte dintre persoane inteleg prin investitie avantajoasa cheltuirea a cat mai putini bani, iar din acest motiv aleg produse ieftine, fara a mai lua in calcul calitatea lor si eventuale alte costuri datorate nivelului scazut de eficacitate. Un laptop sau PC ieftin se va defecta mult mai des pentru ca, de cele mai multe ori, nivelul de performanta al acestuia se va reflecta si in pretul sau. In mod cert, va trebui sa ii schimbi cate o componenta sau sa-i reinstalezi windows-ul la o perioada de cateva luni, bani pe care daca ii aduni, vei constata ca i-ai putea investesti intr-unul nou.  Daca nu iti permiti achizitionarea unuia ce prezinta calitatea dorita, intra aici si poti opta pentru un credit rapid de la CreditFix, cu 0% dobanda pentru primul imprumut. Avantajul unei astfel de optiuni consta si in termenul scurt de asteptare pentru obtinerea sumei necesare.

Cele mai dese defectiuni intalnite la un PC

1.       Laptopul se opreste in mod repetat dupa ce a pornit
In situatia in care laptopul porneste fara a avea vreo imagine pe ecran si dupa cateva secunde se opreste, problema ar putea fi defectarea placii de baza. Daca te lovesti de o astfel de situatie si, totusi, nu vrei sa renunti la el in favoarea unuia nou, poti intra pe http://salut-it.ro/reparatii-calculatoare-sector-2 pentru a consulta parerea unui specialist cu privire la aceasta problema, sau poti opta pentru o reparatie ce va fi executata fara cusur. De asemenea, preturile serviciilor nu vor crea mare paguba in bugetul tau, acestea fiind la un nivel destul de accesbil.

2.       Bateria nu se incarca corespunzator sau deloc
 Daca bateria nu se alimenteaza complet sau nu mai incarca deloc, in mod cert este defecta, sau placa de baza prezinta o problema. Daca atunci cand ajustezi pozitia varfului adaptorului alimentarea se face in conditii optime, insemna ca problema e de la mufa laptopului si va fi nevoie sa schimbi incarcatorul.

3.       Probleme la lumina ecranului
Pentru situatia in care lumina se opreste sau scade in intensitate, dar device-ul functioneaza in conditii optime, este de luat in calcul o posibila problema la lampa de iluminare din spatele ecranului sau invertorul de display nu mai functioneaza. In acest caz, singurul lucru pe care il poti face este sa inlocuiesti unul dintre aceste doua componente.
In final, alegerea in aceasta privinta iti apartine, dar cel mai avantajos pentru tine va fi acorzi o foarte mare atentie atunci cand optezi pentru un PC sau laptop. Incearca sa te documentezi bine inainte de achizitiona unul, citeste review-uri si tine cont si de  raportul calitate-pret.

Un comentariu: